top of page

Hvad er PRS?

PRS står for Precision Riffel Series. PRS er en dynamisk riffel disciplin hvor der skydes fra forskellige rekvisitter og barrikader på afstande fra 200m til 1000m. Sporten har til formål at teste og udvikle den enkelte skyttes evner indenfor skydeteknik og ballistik samt evnen til at håndtere mange tekniske elementer under pres. Ved afviklingen PRS matches og træning skydes der primært mod stål mål af varierende størrelse. 

 

Stages:

En match er opdelt i forskellige stages. Den enkelte stage indebærer et forløb som skytten skal igennem omfattende hvilke mål der skal skydes til og fra hvilke positioner samt den tid der er til rådighed. Sværhedsgraden variere og stagen bliver ofte arrangeret så der er et svært element så som lang afstand, mange målskift, svær stilling, mange stillinger, små mål… Generelt er der ikke nogen begrænsninger for hvilke hjælpemidler der kan anvendes, men enkelte stages kan have begrænsninger så som ”one bag only” eller ingen støtteben.

En typisk stage vil være 10 skud på 90 sekunder fra 3-5 forskellige positioner. Eksempler på stages kan findes her.

​Regler:

PRS har generelt set et meget lille regelsæt i forhold til andre riffel discipliner under DSU og DGI og jagtfeltskydning. Grundet den store variation fra stage til stage så ligger største delen af reglerne i beskrivelsen af de enkelte stages (Mål, tid, positioner…) der er dog nogle generelle regler som altid skal overholdes.​

Generelle regler for PRS

 1. Riffel mundingen skal pege i en sikker retning (mod skiver eller opad)

 2. Åben lås ved stillingsskifte

 3. Riflen ikke er på skydelinjen skal den være iført sikkerhedspløk og magasin skal være taget ud

 4. Generelt er alle hjælpemidler tilladte men skal bæres af skytten ved start af tiden

 5. Kaliber skal være max 7.62

 6. Ingen magnum kalibre

 

Udstyr:

PRS er desværre en sport hvor man hurtigt kan købe sig fattig i udstyr, da der findes ekstremt meget forskellige løsninger til at udføre samme funktion.

Need to have:

 • Riffel: Generelt set så kan almindelige jagtrifler anvendes til PRS, MEN hvis man har en riffel med aftagelig magasin (gerne 10 skud) så gør det hele oplevelsen noget bedre

 • Sigtekikkert: Man behøver ikke en dyr kikkert for at kunne skyde PRS, men kikkerten skal gerne have sigte i første billedplan samt tilgængelige tårne så man let kan justere for kugle fald.

 • En bag til barrikaderne: En sandfyldt bag som en gamechanger fra Armageddon eller lignende er et must have.

 • Støtteben

 • Sikkerhedspløk

Nice to have:

 • Chassis til riffel systemet: På sigt kan det være rart at have sit riffel system lagt over i et chassis. Det giver flere justerings muligheder men er langt fra et must for en begynder

 • Afstandsmåler

 • Fatboy bag

 • Tripods

 • Spotter kikkert


 

Pointsystem

For hver match med mere end 15 deltagere kan der optjenes point til den danske rangliste. Resultatet for dagen normaliseres så skytten med flest træf får 100 point. De resterende skytter får point svarende til den procent sats skytten har fået i forhold til den bedste skytte.

Eks.

·        Skytte A har fået 50 træf ud af 75 mulige => 100 point

·        Skytte B har fået 40 træf ud af 75 mulige => 40 / 50 * 100 point =80 point

 

 

Rangliste

Der føres løbende en rangliste over de skytter som har deltaget i matches i løbet af året (siden sidste DM). Til rangeringen kan skytten bruge de tre bedste resultater til at give sin rangering (max 300point). Ved sæsonens afslutning afholdes der et DM hvor resultatet fra dagen (max 200 point) lægges til de point der er fra ranglisten for den samlede score (max 500 point)

bottom of page